FAQ

Heeft u nog vragen? Wellicht staan uw vragen tussen de meest gestelde vragen. Indien er nog andere vragen zijn, stuur ons dan een bericht met het onderstaande contactformulier.

Wat zijn de afmetingen van de kraan?

Hieronder vindt u alle afmetingen van de kranen. De afmetingen van de boiler zijn 19 x 19 x 27 cm.
De afmetingen van de filter zijn: 7 x 7 x 23 cm.

De overige specificaties staan per product op de productpagina. Mocht u hier nog vragen over hebben, neem dan contact met ons op.

Maattekening kokend water kraan haaks van HOWAT
Matentekening van de ronde kokendwaterkraan
Kan ik de kraan ook gebruiken zonder warm waterleiding?

Dat kan, de kraan kan worden aangesloten wanneer u geen beschikking heeft over een warm waterleiding. U kunt deze aansluiting dan afdoppen. Er komt dan geen warm water uit de kraan, enkel koud en gefilterd kokend water. Als u warm water nodig heeft, dan kunt u het koude water met het kokende water handmatig mengen. 

Een andere mogelijkheid is om de warm wateraansluiting op een close-in boiler aan te sluiten. Via deze weg heeft u wel direct warm water uit uw kraan.  

Wat is een WRAS certificaat?

Het WRAS keurmerk is een keurmerk wat is afgegeven door een Engelse organisatie die in Engeland de kwaliteit bewaakt van de waterbehandelingssector. Het gaat hier om keuringen die vergelijkbaar zijn met die van KIWA in Nederland. Sommige merken waterontharders die in Engeland zijn geproduceerd voldoen aan dit keurmerk. Het doel van WRAS is voorkomen dat er schadelijke stoffen terecht komen in het gemeentelijke waternetwerk. Daarnaast promoot men efficiënt waterverbruik. De werkzaamheden van WRAS zijn meerledig. Allereerst wordt er via educatie bewustzijn gecreëerd aangaande de regelgeving en veiligheid voor drinkwatervoorziening. Daarnaast heeft men protocollen gedefinieerd voor de producenten van waterontharders en organisaties waardoor men duidelijk kan voldoen aan de veiligheidseisen. Waterleidingbedrijven worden ondersteund bij de handhaving van de regelgeving aangaande waterinstallaties. Als laatste wordt de Engelse sector op het gebied van drinkwater als geheel vertegenwoordigd.

Waar dient de filter voor?

De filter is een onmisbaar onderdeel in uw kokend waterkraan. Om er zeker van te zijn dat uw systeem jaren meegaat is het noodzakelijk om een filter te installeren. De filter zorgt er onder andere voor dat de kalkresten uit het water worden gefilterd waardoor het verwarmingselement niet wordt aangetast. Het is belangrijk dat u de filterelementen tijdig vervangt, om de 6 maanden. Onze filterelementen zijn al verkrijgbaar vanaf slechts €37,50. Klik hier. 
Systemen zonder (werkende)filter hebben een minder lange levensduur. 

Hoe kan ik het filterelement vervangen?

Het vervangen van het filterelement is erg eenvoudig. Klik op onderstaande button voor de instructies.

Instructies filterelement vervangen
Waarom een HOWAT 3-in-1 kraan een must is voor elk huishouden?

De HOWAT 3-in-1 kokend water kraan is ontwikkeld voor optimaal gebruikersgemak, zowel tijdens de installatie als tijdens het gebruik. 
Naast de eenvoudige installatie van de HOWAT kokend water kraan is de krachtige boiler lekker klein van formaat (20 x 20 x 27cm) waardoor er nog genoeg ruimte over blijft in uw keukenkastje. Ondanks het kleine formaat heeft de boiler een capaciteit van ongeveer 60 kopjes thee per uur, dit komt door de snelle opwarmtijd. Ook heb je hierdoor geen krachtstroom nodig, dus kunt u de stekker gewoon in het stopcontact doen. Het maximale vermogen van de boiler is immers 1500W. 

Wat heb ik nodig om de kraan te kunnen installeren?

Om de 3-in-1 kokend water kraan te kunnen installeren is het volgende nodig:

  • Een kraangat van 35mm, dit is een standaard maat voor een kraangat.
  • Een koud waterleiding.
  • Een warm waterleiding, indien u deze niet heeft lees dan de eerste vraag.
  • Een werkend stopcontact op maximaal 60 cm van het keukenkastje.

In landen buiten Nederland, vooral in bergachtige gebieden, kan het zijn dat de waterdruk hoger is dan 5 bar. Wij adviseren dan om een drukverlagend ventiel aan te sluiten op de leiding zodat de waterdruk wordt verlaagd tot maximaal 5 bar. De standaard waterdruk in Nederland is 2,5 Bar.

Kan ik de boiler op dezelfde groep aansluiten als de vaatwasser?

Er wordt geadviseerd om producten die meer dan 2000W verbruiken op een apparte groep te plaatsen. Indien uw vaatwasser meer dan 2000W verbruikt dan kan deze het beste op een eigen groep. Bij een verbruik onder de 2000W kan het op dezelfde groep.

Een andere mogelijkheid is om een combiswitch te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de stroom naar de boiler wordt geblokkeerd zodra de vaatwasser aan staat. Indien uw vaatwasser meer dan 2000W verbruikt en u heeft geen andere groep voor handen, dan is dit de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing.

Wordt er ook naar adressen buiten Nederland verstuurd?

Wij verzenden door heel Europa. HOWAT B.V. is gevestigd in Eindhoven, Nederland, en verzend gratis binnen Nederland en naar België. Voor zendingen naar andere landen in Europa worden verzendkosten berekend in het afrekenscherm. 

De levertijd binnen Nederland en België is 1 werkdag.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Wanneer je voor 17.00uur besteld, wordt het bestelde product de volgende werkdag bij je aangeboden.

Besteldag
Bezorgdag:
Maandag (tot 17:00 uur) Dinsdag
Dinsdag (tot 17:00 uur) Woensdag
Woensdag (tot 17:00 uur) Donderdag
Donderdag (tot 17:00 uur) Vrijdag
Vrijdag (tot 17:00 uur) Zaterdag
Zaterdag Dinsdag
Zondag Dinsdag
Kan ik mijn bestelling volgen?

Wanneer jouw bestelling is verzonden én is ingescand door onze transporteur, ontvang je automatisch de track & trace code waarmee je jouw bestelling kunt volgen en een inschatting kunt maken hoe laat het pakket wordt bezorgd.

Ik wil graag eerst het product zien alvorens ik betaal. Kan dat?

Dat kan zeker! Wij bieden hiervoor de betaaloptie ‘Achteraf betalen’ aan van Klarna. Hiermee kunt u uw bestelling binnen 14 dagen na ontvangst betalen. Voor meer informatie over betaalopties, klik hier. 

Kan ik veilig betalen?

De bestellingen en betalingen op onze website worden gedaan in een beveiligde SSL-omgeving. Dit houdt in dat op de webpagina’s een SSL-codering gebruikt wordt om privacygevoelige informatie-uitwisseling zoals adres- en betalingsgegevens te beschermen.

Wat kan ik doen als de kraan niet past of als ik hem niet mooi vind?

Op al onze producten bieden wij een bedenktijd van 14 dagen na ontvangst. Hiermee kunt u de producten gratis binnen 14 dagen retourneren, zonder opgave van redenen. Voor meer infomatie over de verzending en retour, klik hier. 

Hoe lang duurt het voordat ik het aankoopbedrag terug heb?

Na ontvangst van het product wordt het gecontroleerd op nieuwstaat en wordt je aankoopbedrag binnen 5 werkdagen terug overgemaakt. Afhankelijk van jouw betaalmethode én bank, staat het aankoopbedrag normaliter binnen 1-3 werkdagen na de terugbetaling weer op jouw rekening.

Hoe kan ik mijn bestelling retour sturen?

Indien je de bestelling graag terug wil sturen dan kan dit binnen 14 dagen na ontvangst. Het product moet dan nog wel in nieuwstaat verkeren, dus zonder gebruikerssporen. Stuur een mail naar [email protected] en wij sturen je dan zo snel mogelijk de retourinstructies toe. Het retourneren binnen de bedenktijd is gratis.

Zijn er nog vragen?

Wij horen deze graag.