Heeft u nog vragen? Wellicht staan uw vragen tussen de meest gestelde vragen. Indien er nog andere vragen zijn, stuur ons dan een bericht met het onderstaande contactformulier.

Technische vragen

Dat kan, de kraan kan worden aangesloten wanneer u geen beschikking heeft over een warm waterleiding. U kunt deze aansluiting dan afdoppen. Er komt dan geen warm water uit de kraan, enkel koud en gefilterd kokend water. Als u warm water nodig heeft, dan kunt u het koude water met het kokende water handmatig mengen. 

Een andere mogelijkheid is om de warm wateraansluiting op een close-in boiler aan te sluiten. Via deze weg heeft u wel direct warm water uit uw kraan.  

De filter is een onmisbaar onderdeel in uw kokend waterkraan. Om er zeker van te zijn dat uw systeem jaren meegaat is het noodzakelijk om een filter te installeren. De filter zorgt er onder andere voor dat de kalkresten uit het water worden gefilterd waardoor het verwarmingselement niet wordt aangetast. Het is belangrijk dat u de filerelementen tijdig vervangt, om de 6 maanden. Onze filerelementen zijn al verkrijgbaar vanaf slechts €37,50. Klik hier. 
Systemen zonder (werkende)filter hebben een minder lange levensduur. 

De HOWAT 3-in-1 kokend water kraan is ontwikkeld voor optimaal gebruikersgemak, zowel tijdens de installatie als tijdens het gebruik. 
Naast de eevoudige installatie van de HOWAT kokend water kraan is de krachtige boiler lekker klein van formaat (20 x 20 x 27cm) waardoor er nog genoeg ruimte over blijft in uw keukenkastje. Ontdanks het kleine formaat heeft de boiler een capaciteit van ongeveer 60 kopjes thee per uur, dit komt door de snelle opwarmtijd. Ook heb je hierdoor geen krachtstroom nodig, dus kunt u de stekker gewoon in het stopcontact doen. Het maximale vermogen van de boiler is immers 1500W. 

De cardridge die voor de mengkraan wordt gebruikt is van het topmerk Sedal. 

Om de 3-in-1 kokend water kraan te kunnen installeren is het volgende nodig:

  • Een kraangat van 35mm, dit is een standaard maat voor een kraangat.
  • Een koud waterleiding.
  • Een warm waterleiding, indien u deze niet heeft lees dan de eerste vraag.
  • Een werkend stopcontact op maximaal 60 cm van het keukenkastje.

In landen buiten Nederland, vooral in bergachtige gebieden, kan het zijn dat de waterdruk hoger is dan 5 bar. Wij adviseren dan om een drukverlagend ventiel aan te sluiten op de leiding zodat de waterdruk wordt verlaagd tot maximaal 5 bar. De standaard waterdruk in Nederland is 2,5 Bar.

Algemene vragen

Op al onze producten bieden wij een bedenktijd van 14 dagen na ontvangst. Hiermee kunt u de producten gratis binnen 14 dagen retourneren, zonder opgave van redenen. Voor meer infomatie over de verzending en retour, klik hier. 

Dat kan zeker! Wij bieden hiervoor de betaaloptie ‘Achteraf betalen’ aan van Klarna. Hiermee kunt u uw bestelling binnen 14 dagen na ontvangst betalen. De bijkomende kosten zijn hiervoor €1,95, verder worden er geen extra kosten berekend. Voor meer informatie over betaalopties, klik hier. 

Wij verzenden door heel Europa. HOWAT B.V. is gevestigd in Eindhoven, Nederland, en verzend gratis binnen Nederland en naar Belgie én Duitsland. Voor zendingen naar andere landen in Europa worden verzendkosten berekend in het afrekenscherm. 

De levertijd binnen Nederland en Belgie is 1 werkdag, daar waar een verzending naar Duitsland +/- 2 werkdagen bedraagd. 

Heeft u verder nog vragen? Wij horen deze graag.