Is een kokend water kraan duur? Met een kokend water kraan kun je 24 uur per dag gebruik maken van kokend, warm of koud water. Een waterkoker of fluitketel wordt hiermee overbodig en het grootste voordeel hiervan is dan ook tijdwinst en gemak. Met een draai aan de knop heb je een lekker kopje thee.

Heet water kan natuurlijk best gevaarlijk zijn als u niet oplet. De kokend water kranen van Howat bieden echter een hoge mate van veiligheid. Zo is de gehele kraan van de bediening tot aan de uitloop volledig geïsoleerd, waardoor vingers niet kunnen verbranden en de kraan altijd koel aanvoelt nadat er kokend water is getapt. Daarbij is de hendel voor kokend water gescheiden van de hendel voor warm en koud water om te voorkomen dat per ongeluk heet water uit de kraan stroomt.

Één kraan, drie warmteniveaus

Of u nu een kopje thee wilt zetten, de babyfles wilt steriliseren of snel de pasta aan de kook wilt brengen: wachten op heet water is voorbij. Een kokendwaterkraan is fraai in uw keuken, veilig voor kinderen en onvoorstelbaar praktisch. Door het compacte systeem van HOWAT past de boiler vrijwel in ieder keukenkastje.

Is een kokend water kraan veilig

Met een opwarmtijd van slechts 7-8 minuten is het reservoir weer op temperatuur wanneer de complete inhoud is verbruikt. Pakt u slechts 1 kopje dan is dit natuurlijk nog korter, afhankelijk van de hoeveelheid heet water die getapt wordt. De boiler waar het hete water in zit, wordt weggewerkt in het keukenkastje onder de kraan. Hierdoor staat er geen hete fluitketel of een waterkoker met heet water meer op het aanrechtblad.

Met een Howat kokend water kraan geniet u altijd van zuiver water uit de boiler. De UF waterfilter verwijdert stoffen die de smaak en geur beïnvloeden voordat het water wordt opgewarmd en voorkomt kalkaanslag in de boiler. Ook rekent het filtersysteem van de heetwaterkraan af met onzuiverheden zoals chloor en kalkafzetting. Zo maakt u elk kopje thee en koffie lekkerder met water dat smaakt zoals het hoort te smaken. Het filtersysteem is makkelijk te vervangen voor onderhoud en de filterelementen dienen eens in de zes maanden te worden verwisseld.

warm water zonder gas

Wat maakt de kokend water kraan nog meer duur?

Om verdere veiligheid te garanderen is de hendel voor kokend water voorzien van een kinderslot. Hierdoor kan kokend water alleen worden gebruikt wanneer het kinderslot wordt ingedrukt. Daarnaast zit er een veer in de hendel zodat deze niet open kan blijven staan.

De boiler waar het hete water in zit, wordt weggewerkt in het keukenkastje onder de kraan. Hierdoor staat er geen hete fluitketel of een waterkoker met heet water meer op het aanrechtblad.

Zijn er nog vragen?

Indien er vragen zijn, kijk dan eens bij de vaakst gestelde vragen. Indien u vragen heeft over de specificaties van de producten, kijk dan eens op de productpagina. Hier staan alle specificaties beschreven. Klik hier voor het gehele assortiment.