Hoe werkt een kokend water kraan? 

Hoe werkt een kokend water kraan

Een kokend water kraan is een moderne kraan die het mogelijk maakt om direct kokend water te tappen. Het is een handige en efficiënte manier om water te koken voor koffie, thee of andere warme dranken. Maar hoe werkt een kokend water kraan van HOWAT? Dat zullen we je in dit blog vertellen:  

De werking van een kokend water kraan 

Hoe werkt een kokend water kraan? Een kokend water kraan werkt door de verschillende onderdelen die de kraan bevat. Een kokend water kraan van HOWAT bestaat uit een aantal onderdelen. Er is een kraan, een warmwaterboiler en een filter. De kraan is verbonden met de warmwaterboiler, waarvan de temperatuur wordt geregeld door een thermostaat. De boiler is verantwoordelijk voor het koken van het water. De kokend watermodule bevat een verwarmingselement dat het water opwarmt tot het kookpunt. Het water wordt vervolgens door het filter geleid om eventuele bacteriën en andere onzuiverheden te verwijderen.  

Vervolgens wordt het kokend water door de kraan naar het aanrecht geleid, waar het klaar is voor gebruik. Om het water te koken, heeft de kokend waterkraan van HOWAT ook een beveiligingssysteem nodig.  

Dit systeem zorgt ervoor dat het water alleen kookt als het er daadwerkelijk uit wordt gehaald. Als het water niet wordt gebruikt, dan wordt het automatisch uitgeschakeld. Het gebruik van een kokend water kraan is een veilige en efficiënte manier om water te koken. Het maakt het koken van warme dranken veel gemakkelijker en het bespaart ook energie.  

Howat 3 in 1 zwart

Voordelen van een kokend water kraan 

De vraag hoe werkt een kokend water kraan hebben we zojuist voor je beantwoord. Maar uiteraard wil je ook weten wat de voordelen van een kokend water kraan van HOWAT zijn, dat zullen we je vertellen: 

Een kraan van HOWAT is handig voor het maken van koffie, thee, bouillon, soep, instant noedels en andere warme dranken en gerechten. Het is een betrouwbare manier om binnen enkele seconden heet water uit een kraan te krijgen.  

Het belangrijkste voordeel van een kokend water kraan is dat je geen elektrische waterkoker of andere apparaten nodig hebt om kokend water te krijgen. Bovendien is het veel hygiënischer dan het gebruik van een waterkoker, die vaak wordt gebruikt om heet water te krijgen dat niet goed schoongemaakt is. De kokend water kraan is bovendien makkelijk in gebruik. Je hoeft alleen de kraan open te draaien en het hete water zal direct uit de kraan stromen. In tegenstelling tot een elektrische waterkoker, waarmee je steeds het water moet verwarmen, krijg je met de kokend water kraan van HOWAT direct heet water.  

Een kokend water kraan van HOWAT is ook veilig in gebruik. Doordat het water al kokend is, is er geen risico op verbranding of andere ongelukken. Ook zal de kraan niet warm worden, je zult je dus niet aan de uitloop branden en uiteraard zit er een kinderslot op de kraan.  

Fantastische toevoeging aan je keuken 

Kokend water kranen zijn een geweldige toevoeging aan elke keuken. Ze zijn makkelijk in gebruik, veilig en bieden direct heet water. Dit apparaat is een geweldige manier om tijd te besparen en geld te besparen, omdat je geen waterkoker meer hoeft aan te schaffen. 

Gemakkelijk zelf te installeren 

Hoe werkt een kokend water kraan hebben we in dit artikel aan je uitgelegd, maar wist je dat een kokend water kraan van HOWAT ook gemakkelijk zelf te installeren is? Erg fijn, want zo hoeft er geen loodgieter aan te pas te komen, wat je ook weer een flinke investering bespaard. Wil je liever de kokend water kraan van HOWAT laten installeren? Dat kan ook. Onze experts staan voor je klaar.  

De waardering van howat.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 470 reviews.